tisdag 26 januari 2010

Opålitliga socialdemokrater

Cecilia Lind, s-kommunalrådet, låter sig intervjuvas i Skånskan och insinuerar att vi Alliansen skulle ha diskuterat och påverkat Sverigedemokraterna att rösta för Lagen om Valfrihet. Fru Lind borde hålla sig för god för sådana insunanta påståenden – hon vet att så inte är fallet. Jag delar hennes syn på det parlamentariska läget i Eslövs kommunfullmäktige – det är olyckligt med ett vågmästarparti. Klara majoriteter är betydligt bättre.

I frågan om valfrihet i hemtjänsten har socialdemokraterna förhalat beslutsprocessen. Märkligast agerade dock socialdemokraterna i december. Två dagar efter vi hade spikat Budget 2010 i kommunfullmäktige, i enighet, så går socialdemokraterna emot budgetbeslutet i Vård och Omsorgsnämnden. I maj 2009 enades vi i VOO-nämnden om följande målformulering (om jag inte minns fel så fanns inte SD med på nämndsmötet): " Vård och Omsorg bidrar till att marknadsföra Eslöv genom att bedriva verksamhet med hög kvalitet och genom att vara en attraktiv arbetsgivare samt att göra det möjligt för olika typer av vård- och omsorgsföretag att utföra tjänster och service i Eslöv på lika villkor som kommunens egen vård- och omsorgsverksamhet" – det är ju just detta som lagen om valfrihet handlar om. Vi har alltså tagit denna målformulering i nämnden, i kommunstyrelsen och slutligen i kommunfullmäktige över blockgränsen. När vi så skall verkställa beslutet säger socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet nej och reserverar sig mot beslutet i nämnden, i kommunstyrelsen, i kommunfullmäktige.

Varför skall man diskutera med och bli överens med socialdemokraterna och deras marionetter i Eslöv? Dom står ju inte till det dom själv varit med och beslutat om.

Skånskan

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera