måndag 25 januari 2010

Ett stort steg mot vision Eslöv har Sveriges bästa vård och omsorg

Ikväll har Eslövs kommunfullmäktige beslutat att införa Lagen om Valfrihet i hemtjänsten samt utreda om även matdistribution skall ingå i LOVen. Från och med september skall Lagen om Valfrihet gälla.

Det blev en hård strid med socialdemokraterna som yrkade avslag och reserverade sig. Dock kunde vi enas om att Vård- och omsorgsförvaltningens utredning var mycket proffsigt gjord. Vi kunde också enas kring att Eslövs äldreomsorg är i toppklass. S-sidan ville utveckla hemtjänsten inom den kommunala sfären och vi i Alliansen och Sverigedemokraterna vill konkurrensutsätta. Detta var den stora skiljelinjen. En ren ideologisk strid där vi vill överföra makten från politiker och tjänstemän till den enskilde.

Självklart är jag personligen mycket glad ikväll att vi i allianspartierna har infriat ett vallöfte – att äntligen kunna bryta det kommunala monopolet inom vård och omsorgssektorn. Mycket arbete återstår för att få valfriheten på plats, jag tror stenhårt på att våra hemtjänstbrukare kommer att uppleva en ökad kvalité i höst. Det skall bli spännande och se hur många vård- och omsorgsföretag som kommer att ansöka om godkännande när den tiden kommer. En annan bieffekt är att vi kommer få en bättre kostnadskontroll av hur skattepengarna används plus en massa andra positiva effekter. Jag ser bara vinnare i slutändan. Eslöv har i kväll tagit ett stort steg mot att förverkliga visionen – Eslöv har Sveriges bästa vård och omsorg.

Skånskan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar