lördag 3 oktober 2009

Alliansbudget 2010

Alliansbudget 2010 är en bra och ansvarsfull budget som framförallt skiljer sig från vänsterstyret i Eslöv på investeringssidan. Vi i allianspartierna vill framförallt göra en satsning på Ekevalla. Vänsterstyrets förslag om att bygga en ny hall i anslutning till skolan och flytta hela idrottsplatsen närmare Trollsjöområdet blir onödigt dyrt. Alliansförslaget innebär att det blir en evenemangshall bakom den nuvarande läktaren och med anslutning till Trollsjön med en kaffédel som effektivt ersätter "Våfflan".

Det är viktigt att våra elitlag i handboll, bordtennis, brottning och våra friidrottare får bra tränings- och tävlingsmöjligheter på hemmaplan. Norrevångshallen har tjänat ut. Våra elitidrottare är värda bättre än Norrevångshallen och de idrottsintresserade eslövsborna skall tycka det är roligt att gå på match. Bilden av Eslöv i dag är en nersliten och för liten idrottshall. Detta är dålig PR för Eslöv.

Socialdemokraterna tycker det är viktigt att kommunen äger hallen. För oss i Alliansen är det oviktigt. Vi ser fördelar med att föreningar och näringsliv tillsammans med kommunen bygger den nya hallen. Det finns intressenter som är villiga att gå in med finansiellt stöd mot en kommunal borgen. Kommunen måste dock vara beredd att gå in med ett årligt driftstöd för att få möjlighet att använda hallen för skolidrotten.

På sikt, kanske redan under nästa mandatperiod vill vi i Fp komplettera idrottsutbudet i Eslöv med ishall. Våra tidigare förslag har förkastats av en bred majoritet i kommunfullmäktige. Så nu går vi i Fp först för en riktigt bra evenemangshall på Ekevalla och sedan för en ishall.

Andra punkter i Alliansbudgeten som vi liberaler särskilt tycker är bra är valfrihetsprofilen, utbildningsfrågornas prioritering. Vi tycker också det är bra att vi Alliansen under nästa år vill påbörja upprustningen av arbetsmiljön på Bergaskolan och framförallt att modernisera Bergagymnasiet och använda ny modern teknik dvs upprusta trådlösa nätverk, projektorer och datorutrustning för undervisningen. Självklart skall lärarna i grundskolan och gymnasiet ha tillgång till ny modern teknik.

I vård och omsorgsfrågorna är valfrihetsprofilen och avbyråkratiseringen viktig – de som fyllt 75 skall kunna få 8 timmars service utan att politiker och tjänstemän lägger sig i, att om man fyllt 90 år skall man inte behöva kämpa för att få rätt till att flytta in på vård och omsorgsboende. Vi tycker det är viktigt att man själv skal kunna välja vem som skall utföra servicen jag behöver om man är gammal eller har något funktionshinder. Vi vill införa en rätt till daglig verksamhet för de personer som ingår i personkrets 3 i LSS (personer med psykiatriska problem). Vi vill utöka valfriheten på sikt att även omfatta boende och då behöver vi fler trygghetsboende.

Det är en bra Alliansbudget för Eslöv.

Här kan du läsa hela vår budget för 2010.

3 kommentarer:

 1. Hampus Persson (ungomsrådare)5 oktober 2009 23:06

  Jag citerar från er budget "Det nybildade ungdomsrådet bör
  medverka i nysatsningen för att tillvarata ungdomarnas kreativitet". Kul att ni känner till oss, men bör inte allianspolitikerna föra dialog med oss ungdomar så som vi önskat?.. Eldsjälarna dör eftersom vi känner saknat stöd från just er kommunpolitiker. Ni behöver oss och vi försvinner.

  SvaraRadera
 2. Vi bör och vi ska. Jag hade intrycket att så också skedde. Det är Kultur och fritidsnämnen som handlägger dessa satsningar. Jag ska höra mig för.

  SvaraRadera
 3. Hampus Persson (ungomsrådare)6 oktober 2009 19:33

  tack!

  Om du behöver nå mig eller ungdomsrådet så kan du mejla till:

  hampuspersson@live.se

  SvaraRadera