onsdag 4 februari 2009

Kris i kommunledningen

Under mina snart 23 år som aktiv i eslövspolitiken har jag inte varit med om något liknande – att kommunstyrelsens två vice ordföranden tappat förtroendet bland sina egna och vägrar att lämna sina politiska uppdrag. Givetvis gagnar det inte Eslövs kommun och medborgarna.
När vi så på tisdagens kommunstyrelse tillsätter fyra tillförordnade förvaltningschefer behöver man inte vara nobelpristagare för att förstå att kommunledningen inte fungerar som en vältrimmad ledningsorganisation.

Det är speciellt olyckligt nu när vi står inför en svår lågkonjunktur och det behövs ett starkt och väl fungerande ledarskap i kommunledningen. Kanske lite mer IIP-anda även i ledningen.

I folkpartiet har vi kastat upp alla bollar i luften kring problemen med gymnasieskolan och vuxenutbildningen. Vilken boll vi låter landa kommer att ta en stund av livligt diskuterande inom partiet och med våra alliansvänner. Vi tar tacksamt emot alla konstruktiva förslag och ideér för den fortsatta diskussionen. Vårt mål är att hitta en konstruktiv lösning på ”gökungen” gymnasie- och vuxenutbildningen.

Till sist noterar jag att GoV:s vice ordföranden Henrik Wöhlecke (m) uttalar sig i torsdagens SKD.

//LH

1 kommentar:

  1. Intressant att Moderaterna verkar ha mer förtroende för Ann Laurentz än Socialdemokraterna själva.

    SvaraRadera