måndag 23 februari 2009

Upp ur sandlådan

Uppdatering: Många tidningar tar upp nyheten.

SvD
Sydsvenskan
Corren
Aftonbladet
Sveriges Radio
Göteborgsposten
HD

Det politiska ledarskapet i Eslöv har under en längre period fungerat dåligt. Detta är allvarligt då vi står inför en djup lågkonjunktur som kommer att drabba även Eslöv samtidigt som problemen i Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden fortsätter. Det är dags för oss som har ansvaret för det politiska ledarskapet i Eslöv att komma upp ur sandlådan. Vi måste börja ta ett gemensamt ansvar för Eslövs bästa.

Allianspartierna och socialdemokraterna har enats om ett förslag som innebär att Kommunstyrelsen och Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämndens ledamöters uppdrag återkallas av kommunfullmäktige. Nya ledamöter kommer att väljas. Detta kommer att ske på kommunfullmäktige den 30 mars.

Detta innebär att moderaternas Henrik Wöhlecke kommer att nomineras av Allianspartierna till uppdragen som kommunalråd och kommunstyrelsens 2:e vice ordförande.

Folkpartiet och övriga allianspartier kräver samtidigt att en utredning kring hur kommunens demokrati och organisation kan förbättras och att denna utredning skall vara klar till mandatskiftet 2010.

Från Folkpartiets sida anser vi det oerhört viktigt att demokratifrågorna hamnar i fokus. Organisationen måste få en effektiv och modern ledningsorganisation som tar hänsyn till de tre benen - politik, myndighetsutövning och produktion av tjänster och service.

Vi ser gärna att Linköpings organisation kan ligga till grund för diskussionerna kring hur Eslövs nya demokratistruktur kan se ut.

Linköping
SKD

/LH

4 kommentarer:

 1. Jag tänker mig att denna … ju egentligen ANONYME!!! bloggförfattaren här ovan; -Ja jösses, men ack så kännetecknade för folkpartism liberalerna.
  Att denna vill redogöra för den aktuella saken här i Eslövs politiska liv med sitt inlägg här ovan. Möjligen tänkt som bara en komplettering till vad Tidningarnas Telegrambyrå skriver? –Men alltså hur än jag tänker, på vad saken kan vara …får jag inte ihop det.

  SvaraRadera
 2. Tack för din givande kommentar!

  Ps. namnet på den som publicerat inlägget står efter texten: "Upplagd av", i det här fallet Lesley Holmberg.

  SvaraRadera
 3. -Ja just! –Tack för de´ tipset, Daniel Rhodin här ovan. Att Blogger-konstruktören har konstruerat bloggen så att bloggskrivare INTE skall kunna gömma sig som anonym.
  ..som tydligen folkpartisten i Eslöv Lesley Holmberg gärna suktar efter.
  -Eller kanske bättre förstått, att Lesley Holmberg uppfattar sig så storslagen, att det bara räcker med för honom -som för t.ex. vikingatidens hövdingar- ett bomärke.

  ===
  Å så var det då vad detta med socialdemokraten Ann Laurentz i Rådhuset (där ovan Stadsparken vari jag som liten glytt har gungat i när jag besökte mormor) verkligen handlar om?
  Som jag alltså inte får ihop. …för inte väl???? kan detta handla om att denna, som Sydsvenskan benämner ”kvinnan”, har alldels ensamt överskridit skolbudgeten med 16 miljoner kronor. Att det i stället handlar om en människa, Ann Laurentz, som inte ens böjer sig för en partipiska. Och som inte heller folkpartism liberalerna kan finna sig i.

  SvaraRadera
 4. Jättebra att ni kräver en "modern ledningsorganisation som tar hänsyn till de tre benen - politik, myndighetsutövning och produktion"

  Folkpartiet när det är som bäst!

  Synd bara att allmänheten inte förstår varför frågan om demokratiskt styre har blivit så relevant för den lilla lilla kommunen med det så stora starka kommunalrådet Cecilia Lind.

  SvaraRadera