lördag 28 februari 2009

De unga liberalerna tar över

Vad härligt att våra yngre medlemmar vill engagera sig och ta över Folkpartiet. I torsdags hade Folkpartiet i Eslöv sitt årsmöte på Ringsjö Wärdshus. Då valdes Daniel Rhodin, Örtofta enhälligt till ny ordförande. Du som följer vår blogg känner Daniel och vet att integritetsfrågor, familje- och skolpolitik är några av hans hjärtefrågor. Daniel har också plats i kommunstyrelsen som ersättare. Det skall bli härligt att jobba för folkpartiet och liberlismen sida vid sida med honom.

Som årsmötesgäst hade vi bjudit in Mats Persson. 28-årig doktorand från Lund som i veckan valdes till nytt regionråd efter Marita Sander-Schale, Lund. Mats förklarade tankarna i Hälsoval Skåne och svarade på frågor om regionpolitiken. Trots sin ungdom har Mats gedigen erfarenhet av politiken först som vice ordförande i Liberala Ungdomsförbundet och sedan i regionpolitiken och som kommunfulllmäktigeledamot i Lund. Mats kommer att bli ett alldeles utmärkt regionråd när han blir lite varm i kläderna.

Andra unga liberaler som tar för sig i politiken är Torkild Strandberg, välkänt kommunalråd och fd riksdagsledamot från Landskrona. Christer Sörliden, Helsingborg - regionpolitiker. Lisa Flinth som på måndag börjar som ombudsman för Folkpartiets skåneförbund. Jag skulle kunna göra listan hur lång som helst över skånska yngre liberaler som tar över.

Jag tycker det är härligt! Det våras för liberalerna i Skåne!
/Lesley

2 kommentarer:

 1. Tack för ett trevligt blogginslag.

  /Christer S

  SvaraRadera
 2. Då jag kommer sakna Daniels egen blogg kommer jag, trots att jag är (S)lägga upp denna som bokmärke.

  Jag uppskattar Daniels återhållsamma och sakliga stil och kommer förhoppningsvis bli en relativt trogen men otrogen läsare.

  :D

  Mvh

  Johan

  SvaraRadera