måndag 29 september 2008

Kanske blir det lite klös i kvällens kommunfullmäktige

Ikväll drar höstsäsongen igång för Eslövs kommunfullmäktige. Föredragningslistan är inte särskilt upphetsande. Ikväll skall vi diskutera en placeringspolicy för förvaltning av medel avsatta för pensionsförpliktelser. Vad jag kan säga om detta är endast bifall till tjänstemännens förslag. Med mina högst begränsade kunskaper om pensionsmedelsförvaltning måste jag lita på att våra tjänstemän har gjort ett gediget arbete.
Att inrätta ett näringslivsutskott är vi överens politiskt överens om likaså att ta ut marknadsmässiga priser för tomtmark.
Det som kommer att vålla debatt vid kvällens kommunfullmäktige är en interpellation om vilka åtgärder som planeras för att öka säkerheten bland våra medborgare. Leif Palmkvist ( c ) som skrivit interpellationen mot bakgrund av bränderna på Ekenäskolans matsal och mordet på en man i Kastberga i maj pekar på den otrygghet som dessa händelser skapat. Han undrar vad Rådet för Trygghet och Hälsa tar för initiativ.
I sitt svar redogör KS-ordförande Cecilia Lind för en lång rad åtgärder som kommunen, polisen och räddningstjänsten vidtagit. Svaret skrevs till juni-sammanträdet. Det tråkiga är att bränderna fortsätter nu i september och att ingen har lagförts för dessa hemskheter.
Givetvis är ingen nöjd med denna situation. Det finns ingen ”qick-fix” på dessa problem. Jag tror att alla vi som bor i Eslöv får vara vaksamma och hjälpa polis och myndigheter genom att rapportera allt som inte är normalt.
Ett antal avsägelser finns också bl a hoppar en moderat av som ersättare i Servicenämnden och en moderat som nämndeman. Eftersom moderaterna inte vill byta ut sitt kommunalråd Mikael Kourtzman kommer c-fp-kd att föreslå egna kandidater till dessa förtroendeuppdrag. Allt i linje med det som vi tidigare har meddelat moderaterna.
Kanske kan det bli lite klös i alla fall på kvällens KF. Kan vara värt en besök. Kf kl 19.00 i Medborgarhusets A-sal. Alla som vill är välkomna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar