tisdag 10 januari 2012

FP Eslöv säger nej till Vindkraftsplanen

Vi kan inte både ha en offensiv vindkraftspolitik och en attraktiv landsbygd, det senare är nog mer värdefullt än vad vi egentligen inser. Såå inleds FP Eslövs remissvar på det Tematiska tillägget till översiktsplanen.

Vi vill ta bort utpekande ord som lämplig och olämplig. Dessa ord innebär att planeringsförutsättningarna är definitiva, och så bygger man inte upp en planering.

En annan tanke är att införa en “bygdepeng” som uppgår till 1 % av den försålda elen. Pengarna skall användas som ersättning för vindkraftsintrånget och gå till att utveckla de bygder där vindkraftverken placerats.

Läs hela vårt remissvar och  kommentera det gärna.

6 kommentarer:

 1. Bygg gärna vindkraft men inte hos oss.
  Det är väl det som ni egentligen tycker?

  SvaraRadera
 2. Bra Fp! Eslövs kommun har redan tagit ett mycket stort vindkraftansvar, kommunen ligger redan i topp när det gäller vindkraft i Sverige och Skåne, då måste man lyfta blicken och se regionalt så att vindkraften sprids ut jämt där det finns lämpliga förhållanden.Varje lokal lantbrukare vill ha egen vindkraft för att finansiera sin egen pension, utan hård kontroll kan det urarta helt.

  SvaraRadera
 3. BG: Vi vill ha en koldioxidfri energiproduktion. I vårt land produceras energin till dryga 90 % av vatten- och kärnkraft (koldioxidfri produktion). Mindre än 5 % produceras av vindkraften med stora subventioner - ett högt pris. Vårt öppna jordbrukslandskap förfulas och förvandlas till industri. Störande med blinkande och snurrande i horisontlinjen. Driften är osäker. Vindkraften kan mycket väl fungera i mindre skala som komplement lokalt. Vi tycker inte vindkraften tillför tillräckligt med energi till en rimlig kostnad för att vara värt att satsa på i stor skala. Det är bättre att satsa subventionerna på forskning och utveckling.

  SvaraRadera
 4. Kan inte säga det bättre själv. Vindkraftverk är inget för vår framtid. Slå gärna ett öga på min blogg där jag skrivit ett par inlägg om just vindkraftverk.

  Http://goranlundqvist.bloggspot.com

  Mvh
  Göran från grannkommunen

  SvaraRadera
 5. Det finns många aspekter på vindkraft. Här är en till:

  http://tobbeiteckomatorp.blogspot.com/2012/01/orat.html?spref=fb

  SvaraRadera