söndag 3 april 2011

Är livräddning en fråga om kronor och ören?

Styrkornas storlek – en resursfråga, menar Tony Hansson, Socialdemokraterna. Detta apropå branden i en lägenhet på Karidal då första styrkan fick vänta på förstärkning för att kunna göra rökdykarinsatsen. Resultat svåra brännskador och brandmän som inte får möjligheten att utföra sitt jobb på ett riktigt sätt – att rädda liv och egendom.

Tony menar i sin insändare att han har stor förståelse för att inblandade brandmän och enskilda känner frustration när dom väntar på att få göra sitt jobb.

När Eslöv gick med i Räddningstjänst Syd samarbetet var kritiken mot att inte kunna starta räddningsarbetet med full kraft redan från början kraftig. Nu har vi facit. Tony visar på statistik att rökdykarinsats i livräddande syfte i snitt görs 1-2 gånger per år i Eslöv. Detta borde innebära att kommunen omedelbart gör tillköp så att första styrkan alltid direkt kan påbörja livräddande insatser. Analysen är enkel – räddas ett liv är insatsen betald, om vi nu skall vara så syniska att vi skall göra livräddning till en fråga om kronor och ören.

Lesley Holmberg (FP)

1 kommentar:

  1. Riktigt Riktigt bra Lesley! Vik inte en tum i denna fråga. Nu får det vara slut på det förbannade hyckleriet.
    Vi Eslövsbor är inte annat än grundlurade avseende Räddningstjänstens förmåga i Eslöv.


    Tack!

    SvaraRadera