tisdag 22 mars 2011

Kärråkra vårdcentral misshandlas

Tre av fyra specialistläkare har sagt upp sig. Vårdcentralens chef har blivit omplacerad. Anledning hon har höjt lönerna för mycket för sina medarbetare.

Det är alldeles uppenbart att Region Skånes primärvårdsledning bär ansvaret för att en väl fungerande vårdcentral, där patienter och personal trivts, på några månader förvandlats till en vårdcentral i kris där personalen vantrivs. Med god vilja från alla parter hade förmodligen denna onödiga konflikt undvikits.

Denna situation är helt oacceptabel för medborgarna i Eslöv. Primärvårdsledningen har haft gott om tid på sig att lösa problemen. Nu är det dags för Region Skånes politiska ledning att gripa in och återställa vårdcentralen – kanske är det så att prestigen skall läggas åt sidan och förre verksamhetschefen Ulla Wikström återinsätts. Bevisligen har hon gjort ett gott arbete som chef – jag tror inte Ulla gör samma misstag två gånger även om hon har en stark vilja och är mycket kreativ.

SKD

1 kommentar:

  1. Så går det när Region Skåne inte lyssnar på den kompetenta personalen som finns på VC Kärråkra. Man kör över en kompetent chef som säkrat sig kompetent personal och tror att man kan komma undan med det. Nu får Region Skåne en mycket dyrare lösning med hyrläkare och sämre vård till Eslövsborna allt för en billig principsak... Det är en skandal att inkompetens och översitteri från Region Skånes sida leder till stora kostnader för skattebetalarna och inte minst vårdtagarna i Eslöv. Chefen har gett en sekreterare "för mycket" i lön enligt Region Skåne. Nu kostar det oändligt mycket mer, men det bryr man sig inte alls om inne hos Region Skåne. Tro inte att man kan rekrytera några nya bra fasta läkare til vårdcentralen. Om det kommer nya så är det för att de inte får jobb någon annanstans. Jättebra att kommunpolitikerna ger sig in i detta, även om politisk inblandning är problemets kärna.

    SvaraRadera