måndag 26 juli 2010

Tryggheten i Eslöv måste återställas

I lördags kväll vid halv tio tittade jag ut genom fönstret hemma i Slogstorp i riktning vindmöllorna vid Kristinetorp och Hurva/Skarhult. Det var inte bara solnedgång jag såg utan även en stor mörk rökpelare vid Eslöv. På Sydsvenskans och Skånskans hemsidor kunde jag konstatera att det brann i gamla magasinet vid ICA Kvantum. Åter kom tanken "Hoppas inte branden är anlagd".

Söndagmorgonens rapporter i radion och på hemsidorna lät oss förstå att branden högst troligt var anlagd. Ungdomar har under släckningsarbetet rivit polisavspärrningar och satt eld på buskage mm. Ett försök till att tända på Östra Skolan avvärjdes. Enligt radion har polisen säkrat vissa spår.

Bränderna i Eslöv har pågått under flera år. Samhällets insatser - polis, räddningstjänst, kommun och frivilliga - har varit och är intensiva. Ändå uteblir resultaten. Det är lätt att tappa sugen men det får givetvis inte ske då kommer bara de destruktiva krafterna att vinna. Samtidigt måste samhället försvara sig. Men hur?

Tryggheten i Eslöv måste återställas. Alla måste hjälpa till och ta sitt ansvar inte minst föräldrarna. Allt som inte verkar normalt måste rapporteras till polisen. De som ägnar sig åt att tända på och förstöra i vårt samhälle måste gripas och dömas.

Eslövs Brottsförebyggande råd måste få en egen budget så rådet får möjlighet att jobba långsiktigt med det förebyggande arbete. Rådet måste också arbeta mer som ett "kunskapscentrum".

SKD

Sydsvenskan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar