onsdag 17 mars 2010

Dansa till 03.00

Vid kvällens möte med Vård och Omsorgsnämnden beslutades, på Allianspartiernas förslag, att Hotell Stenssons nattklubb skall få serveringstillstånd till 03.00. Vänsterkartellen (s-v-mp) röstade mot. Beslutet gäller för en prövotid på 6 månader och skall utvärderas.

Det är väl ganska självklart att Eslövs unga vuxna skall kunna dansa och ha roligt i sin egen hemstad. Det som gäller i grannkommunerna skall givetvis gälla i Eslöv också.

Det är ett stort ansvar krögarna har när dom serverar alkohol. Alkohol får inte säljas till personer som är berusade och påverkade av droger. Åldersgränsen 20 år gäller och regelverket om "Ansvarsfull Alkoholservering" skall följas. Serveringstillstånd till 03.00 innebär att då stängs alkoholförsäljningen och 30 minuter därefter skall lokalen var utrymd. Det skall finnas godkännda vakter. Missköts serveringstillståndet kommer det att dras in.

Stensonkrögaren Krister Nilsson tänker sig också att erbjuda gästerna en korv ute på Stensontrappan när gästerna är på väg hem. Ett kul initiativ som kan göra det lugnare på stan när folk lämnar Nattklubbben.

Jag tror detta blir bra utom för Skånetrafiken som kommer att mista en del nattsuddare till Lund och Malmö.

2 kommentarer:

  1. Ett bra beslut! Åldersgränsen på krogen är dock 18år!

    SvaraRadera
  2. Eslövskrögare18 mars 2010 11:20

    Kanon beslut! Jo visst är åldern 18 år på krogen. Dock har Stensson beslutat att hålla 20-års gräns.

    SvaraRadera