måndag 6 april 2009

Intresserad av fildelningsdebatten - ny bok (lagligt) på Pirat Bay

Piraterna - De svenska fildelarna som plundrade Hollywood
Nu som legal ljudbok på Ordfront Ljud och Storytel.

1,2 miljoner svenskar säger att de laddar ner film och musik regelbundet. Branschen beräknar att 13 miljoner filmer laddades ner i Sverige förra året. Musikindustrin säger att försäljningen minskat med 40 procent sedan år 2000. Sverige ligger i frontlinjen för fildelningsrörelsen. I USA har det bland annat startats ett piratparti med det svenska som förebild. Historien om The Pirate Bay, Piratbyrån, Piratpartiet och slaget om upphovsrätten är dramatisk. Kriget mellan fildelarna å ena sidan och industrin och upphovsrättsförsvararna å den andra kommer att pågå lång tid framöver, bli både aggressivare och beröra allt fler människor.
I "Piraterna. De svenska fildelarna som plundrade Hollywood" får läsarna följa piratrörelsens framväxt från fildelningens början på nittiotalet till det att Gottfrid Svartholm Warg startar The Pirate Bay på en server i Mexiko, via katt och råttaleken mellan jurister och fildelare, razzian och rättegången mot The Pirate Bay, och de avtryck som piratdebatten lämnar i rikspolitiken. Boken är baserad på intervjuer med pirater, åklagare, antipiratbyråns folk och internationella experter. Vad kommer att hända med kulturlivet och medierna när den nya generationen vant sig vid att information och underhållning är gratis?
Imorgon den 7e april släpps ljudboken "Piraterna - De svenska fildelarna som plundrade Hollywood" exklusivt via mobilstreamingtjänsten Storytel. Genom att smsa BOKPIRAT till 71160 får man hela ljudboken streamad direkt till sin mobil för endast 19 kr. Boken är drygt 8 timmar lång.
Det som är speciellt med denna release är att vi kommer utnyttja The Pirate Bay som en marknadsföringskanal.
Tre kapitel kommer läggas ut på The Pirate Bay som previews med instruktioner om hur boken kan köpas i sin helhet.
Istället för rop om fängelse och straff, utnyttjar vi här tekniken för att nå nya målgrupper.

Här är en artikel om utgivningen av ljudboken "Piraterna. De svenska fildelarna som plundrade Hollywood" :
http://www.metro.se/2009/04/06/9580/pirate-bayboken-till-laglig-nedladdni/
--
Mattias Lundgren
Producent och förläggare
0709-528362
Ordfront Ljud AB
Nordenskiöldsg. 19A
211 19 Malmö
mattias@ordfrontljud.se
www.ordfrontljud.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar