onsdag 26 augusti 2009

Europaflaggan vid Stadshuset

Ibland blir man positivt överraskad som lokal oppositionspolitiker, för ett litet parti som oftast får sina förslag refuserade av en majoritet i kommunfullmäktige, blir man glad när man ser att förslaget förverkligas innan kommunfullmäktige sagt sitt. Europaflaggan vajar nu framför Kommunalrådens och kommundirektörens fönster. Jättebra – kan vi nu få en EU.flagga på Stora Torg också så blir lyckan fullständig. I förslaget på svar till motionen vill kommunledningen utreda och se över flaggningsbestämmelserna på kommunens flaggstänger och motionen är besvarad. Det är Ok. En stor eloge till maskinfirman vid Löberöds västra infart som flaggar med Europaflaggan dagligen.

Imorgon på Vård och Omsorgsnämndens arbetsutskott kommer förvaltningens utredning om införandet av Lagen om Valfrihet i Eslöv upp. Beslut kommer att tas av nämnden i september och i Kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i oktober. Förvaltningen har gjort en gedigen utredning och förslaget utmynnar i att LOV införs inom hemtjänsten för insatserna personlig omvårdnad, service och ledsagning samt för matdistribution.

Nu återstår den politiska behandlingen förhoppningsvis skall inte ideologiska skygglappar stoppa införandet av valfrihet inom Eslövs vård och omsorg. LOV är en viktig reform som kommer att öka kvalitén för den enskilde – vården och omsorg i Eslöv är bra och blir ännu bättre med LOV.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar