torsdag 3 april 2014

Parkeringsavgifter

Uppdatering: Moderaterna verkar vara oense i parkeringsfrågan. I Kommunstyrelsen slogs Henrik Wöhlecke (M) med näbbar och klor för att inte skicka med några direktiv alls. I Miljö- och Samhällsbyggnadsnämnden tycker Peter Melinder (M) att kommunstyrelsen borde ha gett direktiv, i linje med vad Folkpartiet yrkade.


Majoriteten vill "avvakta en utredning om var man ska ta betalt", erfar Skånskan idag. Det verkar väldigt underligt, eftersom det var precis detta som låg på bordet. En parkeringsutredning, och ett förslag till avgifter och zonindelning. Jag är beredd att sätta en hundring på att Socialdemokraterna och Moderaterna försöker undvika att svara på frågan innan valet.

Det är viktigt för handlarna och restaurangerna att det finns god tillgång till gratis parkeringar.  Därför säger vi nej till P-avgifter för parkeringar som är tidsbegränsade upp till 2 timmar. Vi vill att kommunen bygger ett P-hus snarast, vilket är en investering i 30-mijonersklassen.

Vill man parkera längre tid mitt i centrum (se kartan) så får man betala en avgift för detta. Det är rimligt, och vad som finansierar ett P-hus.

SD säger nej till alla former av avgifter. Det innebär i så fall att parkeringskaoset i Eslöv kommer bara att öka för varje år. SD säger inget om ett P-hus, men bygger man ett sådant utan avgifter så innebär det att alla skattebetalare subventionerar parkeringen för pendlare som ska parkera sin bil i centrum en hel dag. Det blir inte ett rättvist system.

1 kommentar:

  1. pendlarna bor väl oftast i någon yttre del av Eslovs kommun!

    SvaraRadera