lördag 6 oktober 2012

Spelar skolans resurser roll för resultaten?

Vissa hävdar det. Till exempel jag.

Nu har jag inte tid att skriva nåt djupare om det, men betrakta listan till höger och fundera på hur mycket 24 900 kr extra per elev (det är 500 000 kr per läsår för en normalstor klass) skulle innebära för vilka resultat man kunde få. Det är nämligen så mycket som Sjöbo satsar på skolan jämfört med Eslöv.


Tidigare inlägg om skolan:
Läxhjälp flera minuter i månaden
Varför förstöra en god historia med fakta?
Den anti-kompensatoriska tankegången
IV-programmet inget alternativ
Gymnasiebehörighet 2012
En fråga om prioriteringarFramtiden inom Eslövs skolor och förskolor - del 2: Högstadiet
Framtiden inom Eslövs skolor och förskolor - del 1: Gymnasiet 
...och gymnasiet sitter med svarte-petter
Östra skolan. Igen
Move Eslöv startar inte
Värna varje skattekrona
Östra skolans flytt
Eslöv på plats 207 i årets skolkommun
Förskolorna..
Nya siffror, resultaten är lägre än någonsin
Grundskolan i Eslöv - En uppdatering
Bergagymnasiet, studieresor och lite annat
En angelägen rättvisefråga
(S)jälvtillräcklighet
Egen dator till lärarna
Diskussion om gymnasieskolan i Eslöv (del 2)
Diskussion om gymnasieskolan i Eslöv (del 1)
En rejäl satsning på en modernisering av gymnasieskolan
En grundskola i fritt fall
Betygsinflation
Grundskolan i Eslöv - En statistisk analys
Ska vi prata om grundskolan i Eslöv?
Ett stort steg i rätt riktning
Ingen ska behöva vara rädd för att gå till skolan 

1 kommentar:

 1. Intressant sammanställning och en intressant fråga! Förstår FP hur M resonerar i Eslöv vad gäller skolfrågor?

  Moderata skolpolitiker har ju menat på att satsningar på skolan inte är någon lösning. Samtidigt säger de att skolan behöver ett lyft och att de inte vill att det ska lika illa ut 2014. Menar de alltså att detta behövliga skollyft i Eslöv ska komma av sig själv på något märkligt sätt. Varför står man vid sidan av problemet och tittar på istället för att börja våga satsa lite och skjuta till lite pengar och åtgärdsförslag vartefter.

  Moderata skolpolitiker har även bortförklarat betydelsen av statistik genom att mena på att man kan bevisa allt med statistik. Men sen mycket motsägelsefullt menat att Eslöv ska se på Lomma när det gäller skolresultat och skolkostnader. Då fungerade det plötsligt att använda statistik bara så att moderata skolpolitiker helt missar att det finns något som heter socioekonomiska faktorer i samhället och andra faktorer som gör det väldigt svårt att jämföra Eslöv med Lomma.

  Man kan rätt enkelt konstatera att endel moderata skolpolitiker i Eslöv är rätt så vilse i pannkakan.

  Att sedan moderata skolpolitiker plötsligt kommenterat (kovänt) i Skånska dagbladets kommentarer att mer pengar till skolan vore toppen och samtidigt pratat om barn och familjenämndens arbete får ses som en märklig kovändning. Och detta gjordes dessutom på ett mycket oseriöst sätt eftersom den moderata skolpolitikern som gjorde detta även i sina kommentarer skrev ut namn på signaturer vilket Skånska dagbladet fick radera och när detta ifrågasattes till den moderata skolpolitikerns signatur avslutade denna politiker sin profil mycket snabbt. Möjligen även bereonde på att politikern även ägnat sig åt att delta i kränkande kommentarer mot en signatur som ifrågasatte skolpolitiken i Eslöv. Känns inte seriöst att en moderat skolpolitiker överhuvudtaget skriver om barn och familje nämndens arbete för att några timmar sedan göra inlägget anonymt. Kan man inte stå för inlägg på SkD mer än några timmar bör man låta bli att kommentera.

  Hur är det ens möjligt 2012 att det finns politiker i Eslöv som namger signaturer i en dagstidning och även går så långt att privatpersoner störs och ofredas bland annat per e-post med beskyllningar för att vara specifika signaturer på SkD. Ofredanden innehållande kränkningar och även vissa hot.

  Tycker inte moderaterna i Eslöv att alla har rätt till sin åsikt. För de flesta normala kommunpolitiker är det inte normalt att man jagar signaturer och spekulerar om dem. Än mindre tillställer kränkningar och hot till deras annhöriga!

  Måste vara mycket känsligt att bland annat ifrågasätta den moderata skolpolitiken i Eslöv eftersom en moderat skolpolitiker handlar så desperat att han medverkar i rejäla kränkningar och olyckligt nog mot personer som inte skrivit en enda politisk kommentar i hela sina liv.
  Detta är mycket sorgligt och sorgligt också att M själva inte klarar upp att reda ut saker som detta.

  Utifrån vad som konstaterades i början av detta inlägg är det faktiskt svårt att ta moderata skolpolitikers argument kring skolpolitiken i Eslöv på något större allvar. De har kört i diket och det är det fler som tycker så varför agerar man sedan på ett olyckligt och snudd på kriminellt sätt bara för att någon har en annan åsikt.

  Vad gäller ofredanden i sig som skett i relativt stor omfattning från samma moderata skolpolitikers håll är M medvetna om att så har skett. Personer som sagt var aldrig skrivit en enda politisk kommentar har ofredats och kränkts på ett fult sätt.

  Det är inte utan att det är lite tragikomiskt att veta att en politiker som sitter och tar ansvar för barn och familje frågor totalt missat vad som är rätt och fel upprepade gånger. Tar man misste på rätt och fel 1 gång kanske det förlåtligt men här har det ju skett överträdelser innan vilket bortförklarades med ett enkelt "det var en dålig ide"

  Hur kan element som detta tillåtas vara med och ta ansvar för en kommun när man upprepade gånger visar att man inte klarar av att så upp för ett någorlunda normalt ansvar.

  SvaraRadera