tisdag 6 mars 2012

Höghastighetståg i Sverige

Jag håller helt med professorerna på SvD Brännpunkt idag, Höghastighetståg kostar väsentligt mer än det smakar i ett land som Sverige.

Jag har sagt det förr, låt inte diskussionen handla om man gillar tåg i allmänhet och snabba tåg i synnerhet. Det handlar om att prioritera den ändliga resurs som kallas för skattepengar.

Ett snabbtåg skulle snabbt och effektivt förflytta ett par tusen personer om dagen mellan Stockholm och Göteborg och några städer däremellan. Men vi ser idag hur nedgånget och eftersatt den lokala och regionala kollektivtrafiken är. Dagligen åker hundratusentals personer mellan hemmet och arbetsplatsen med hjälp av kollektivtrafiken och vill man göra något effektivt för de 150-200 miljarder kronor som en höghastighetbana skulle kosta, så ska man rusta upp och bygga ut lokal och regional trafik istället. Bättre för miljön. Bättre avkastning för samhället och framför allt bättre använda skattepengar.

1 kommentar:

  1. Vi skall inte ha höghastighetståg i Sverige. Vi skall ha en tunnelbana som förbindr Stockholm - Malmö - Göteborg i en triangel. Då mstannar ju all skiten under marken och detta om något är väl miljövänligt.
    Låt andra betala och ge oss vår maxi-tunnelbana!

    SvaraRadera