torsdag 8 december 2011

Värna varje skattekrona

Turerna runt Östra skolans flytt upp till Bergagymnasiet fortsätter, som jag tidigare skrivit om. Det pågår också en namninsamling mot flytten.

Vi tycker inte det är en bra idé att flytta Östra skolan upp till Bergagymnasiet. Det har vi också skrivit om i vårt budgetförslag. Nu kommer det fram att planerna är nästan ännu dummare än när jag först hörde dem. De 4 500 kvm yta som Bergagymnasiet vill lämna ifrån sig är för det första mer än vad Östra skolan behöver. Men samtidigt blir gymnasiet av med för mycket lokaler, och ska därför bygga ca 1500 kvm nya lokaler. Gymnasiet blir alltså netto av med 3000 kvm, vilket förstås sänker hyran för dem. Men samtidigt får de betala hyra för 1500 kvm helt nya ytor, vilket antagligen kommer gå på ett ut.

Vinnare i Eslövs skollokals-rockader blir Bergagymnasiet. Grundskoleverksamheten kommer inte gynnas av dessa slitna och icke ändamålsenliga lokaler som dessutom har en katastrofalt dålig placering. Visst ska lokalerna då först renoveras, men det är fortfarande samma huskroppar och samma läge även efter renovering.

Daniel Rhodin (FP)
2:e vice ordförande Barn- & Familjenämnden

1 kommentar:

  1. Låter lite knepigt. Är det tänkt att Bergagymnasiet ska flytta helt och att grundskolan ska ta över området? Eller ska de samsas om området? Vad är syftet med förändringarna?

    Mattias

    SvaraRadera