söndag 20 februari 2011

Wanja slår huvudet på spiken

Det får aldrig vara en företagshemlighet hur våra gamla tas om hand på äldreboenden och hur våra barn har det i förskolor och skolor. Därför måste meddelarfrihet gälla även i skattefinansierad privat verksamhet, skriver LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin.


Jag tycker att Wanja denna gång slår huvudet på spiken, jag håller med om varenda ord. De privata verksamheter som i huvudsak betalas med skattemedel ska självklart omfattas av meddelarfriheten.


SvD

3 kommentarer:

 1. Åh de va som fasicken! Jaja, försök bara få era kusiner i Moderaterna, Centern och en egen bombhöger att hålla med om det också.

  SvaraRadera
 2. Jomen visst. Även en blind höna hittar ngt korn ibland.
  Och faktiskt, det är inte den enda gången.

  SvaraRadera
 3. Det kan bli ett demokratiproblem om "kommunala angelägenheter" i stort sköts av privata aktörer som inte har någon skyldighet att iaktta transparens avseende sina handlingar.Att man inte kan begära ur deras handlingar och aktivt granska verksamheten som därtill finansieras med skattemedel genom te x elevpeng handlar inte om leta korn på ren jävelskap utan är ett sätt att kvalitetssäkra att offentliga medel används på det sätt som var avsett.

  SvaraRadera