söndag 5 september 2010

Jimmie Åkesson (SD) är för omskärelse

En liten intressant detalj när det gäller Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson: Han är emot att manlig omskärelse enbart får ha medicinsk grund i sjukvården, enligt Valpejl.

På frågan: "Svensk sjukvård ska erbjuda manlig omskärelse enbart av medicinska skäl", svarar Jimmie "Mycket dåligt förslag"

Onekligen ett intressant ställningstagande för en Sverigedemokrat som säger sig vara emot mångkulturen. Svensk sjukvård ska utföra rituell omskärelse.

SvD | SR

18 kommentarer:

 1. Du har missuppfattat! SD är emot all omskärelse av religiösa skäl (både judisk och muslimsk)! Självklart godkänner SD omskärelse av mediciniska skäl! Du har missförstått! Kolla upp!

  SvaraRadera
 2. Jimmie kanske inte förstod frågan :)

  SvaraRadera
 3. Ja man kan säga vad man vill Men FP har bekymmer om rena struntfrågor, det är väl ingen vettig människa smo bryr sig om vad JÅ i SD tycker, eller
  Enligt mitt sätt att se på frågan så ska omskärelse utan medicinsk grund vara helt förbjudet.
  Det finns annat att använda vgåra skattepengar på

  SvaraRadera
 4. Det där har du missförstått. SD vill inte tillåta omskärelse. Jag har svårt att tänka mig att man går omskärelse av några andra skäl än rent religiösa.
  I de fall man gör några medicinska ingrepp som behövs, pratar vi om kirurgiska ingrepp baserat på rent medicinska behov. Alltså vill jag bara använda omskärelse rent generellt för något religiöst betingat.

  SvaraRadera
 5. Det är tyvärr ni som har missuppfattat. Läs igen så fattar ni nog.

  SvaraRadera
 6. Du bör tänka lite logiskt Daniel! Jag hoppas du begriper att SD är emot all religiös omskärelse!

  Tror du på fullt allvar att SD motsätter sig omskärelse av mediciniska skäl (pga infektion, sjukdom etc)? Det är ett absurt antagande! Varför skulle dom det?

  Du borde inse att du är ute och cyklar om du tror att SD motsätter sig mediciniskt motiverad behandling! Bevisa ditt påstående!

  Jag VET att du har fel! Jag VET SD:s syn på detta!

  Thoralf Alfsson är medlem i SD. Läs hans tankegångar kring omskärelse, så inser du att du missförstått! http://thoralfalfsson.webblogg.se/2009/august/stolleprov-pa-landstinget-i-kalmar-lan.html

  SvaraRadera
 7. Ifall Jimmie har svarat så på din fråga, så är det uppenbart att han (i hastigheten) missuppfattade frågan! Det borde du förstå!
  Du kan ju alltid kolla med SD: 08-50000050

  SvaraRadera
 8. Men... Är det de trögfattades förening som är här och kommenterar? Följ länken i inlägget och verifiera svaret själva. Det är väl för skröen inte jag som har frågat Jimmie Åkesson nånting, utan SR/SVT som har gjort.

  SvaraRadera
 9. Daniel Rhodin, har Du inget positivt att säga om Ditt eget parti utan sysslar endast med smutskastning = uppenbar lögn? Fattar väl vem som helst att SD och Jimmie Åkesson inte är emot omskärelse av medicinska skäl.

  /Ingemar

  SvaraRadera
 10. Ingemar. Jag redovisar din partiledares ståndpunkt i en fråga där jag tyckte att hans svar var ... oväntat.

  Kallar du det smutskastning? Lögn? Är det Jimmie Åkesson som ljuger? (för bevisligen ljuger inte jag)

  SvaraRadera
 11. Oj då, nu blir det svårt att rösta på SD -
  trodde att de var emot detta övergrepp. Hörde just i P1 att endast VP som var emot könstympningar
  av minderåriga bland riksdagspartierna.

  SvaraRadera
 12. http://www.youtube.com/watch?v=F-OgXq4Lqyw

  SvaraRadera
 13. Fånigt att envist peka på en en felaktig åsiktsundersökning. Jimmie Åkesson är mot omskärelse på religiösa grunder - inget annat. Medicinskt motiverade ingrepp i penis benämns helt enkelt inte omskärelse....

  SvaraRadera
 14. Men jesus. Är ni arga för att er partiledare har "fel" åsikt i en SVT/SR-enkät som han har fyllt i alldeles själv så får ni väl ta upp det med honom.

  Jag tyckte som sagt att det var ett intressant ställningstagande av Åkesson. Och vem är ni förresten att vittna vad Åkesson tycker om olika saker?

  SvaraRadera
 15. Om prinsessan Viktoria i en undersökning skulle uppge att hon tror på att grisar kan flyga och att tomten finns på riktigt - är även det en undersökning du skulle referera till som "intressant ställningstagande" eller skulle du fundera på om det förelåg något fel eller missuppfattning?

  Nej, Jimmie Åkesson är inte min partiledare, SD är inte heller ett parti jag skulle rösta på. Jag kan dock kritisera en folkpartist som inte inser sitt misstag.

  SvaraRadera
 16. Men vad bra då, Tommy, att du nu har förklarat Jimmie Åkessons åsikter på ett bättre sätt än han själv kunde. Alla nöjda och slutet gott, allting gott!

  SvaraRadera
 17. Min poäng är att det finns inget ingrepp som heter omskärelse på medicinsk grund - det finns bara religiös och estetisk omskärelse.

  Vid t ex förhudsförträngning gör man ett enkelt snitt - man gör ingen "omskärelse". Skulle en infektion uppstå så skär man bort mer eller mindre av den infekterade vävnaden - inte heller detta benämns omskärelse.

  Frågan i valpejlen är alltså felaktigt formulerad redan från början - det finns dessutom inget utrymme för något annat än ja eller nej. Du, Daniel, är säkert medveten om att den typen av snäva frågeställningar inte ger möjlighet eller utrymme till ett nyanserat svar.

  Ändå tycks du vara benägen att göra en tolkning av Åkessons svar - på bristfällig grund.

  SvaraRadera
 18. Jodå, på varje fråga kan man lägga till en kommentar om man så ville, vilket då visas under svaret. En möjlighet som många har utnyttjat, dock inte Jimmie Åkesson.

  Det verkar vara viktigt för dig att försöka skydda Åkesson, men för din info, han är både vuxen och partiledare. Han kan ta ansvar för sina egna svar. Såvida du inte är SD:s pressekreterare och kommenterar här för att "ställa allt tillrätta", ta det som en man. Låt Åkesson stå för sina svar och lev med att du har haft fel i allt du hittills skrivit. Diskussionen avslutad.

  SvaraRadera