torsdag 16 september 2010

Den tredje dimensionen

De första två dimensionerna är bredd och höjd. Den tredje dimensionen är djup och det är i sanning ett djuplodande resonemang som Håkan Larsson (MP) kommer med i Skånskans partiföreträdarintervju.

På frågan "Har ni fått igenom något av er politik i alliansen med S och V?" svarar Håkan:
– Det jag är glad över är att vi i alla fall inte förvärrat saken. Vi har inte ägnat oss åt populism, som vissa andra gör.


Miljöpartiet går vidare med att föreslå folkomröstning om parkeringstider - två eller fyra timmar i parkeringstid. De har verkligen valt ut en riktig thriller till folkomröstning.

Men det börjar bli riktigt intressant först när sådant som de flesta tar för givet börjar ifrågasättas:
– Behöver man verkligen ha två toaletter i en lägenhet på 80 kvadratmeter, till exempel? Knappast. Och kanske kunde man ha ett gemensamt frysrum, det är väldigt ekonomiskt, säger Håkan Larsson (MP).

Vänstersidan brukar kritisera oss för att prata för mycket om valfrihet. Men jag kan tänka mig att det finns en ansenlig mängd personer med vänstersympatier som faktiskt gärna vill ha sin egen frysbox kvar.

När intervjun avrundas passar Håkan Larsson på att kritisera valfriheten för äldre, med om möjligt ännu sämre argument än vad sossarna brukar använda:
– LOV (Lagen om Valfrihet) låter väldigt fint men vad folk inte har klart för sig är att det inte påverkar kommunens ekonomi ett endaste dugg, säger Håkan Larsson (MP).

Nej, poängen med valfrihet är ju inte att det ska spara eller kosta mer för kommunen. Poängen är ju att de äldre själva ska få välja den utförare som de själva vill.

Den tredje dimensionen verkar ju inte så trevlig eller genomtänkt måste jag säga.

Skånskans utfrågning av mig hittar du här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar