måndag 31 maj 2010

Varför hatar socialdemokraterna Örtofta, Väggarp och Toftaholm?

Insändare publicerad i Skånskan lördagen den 29/5

Ibland undrar man hur är ställt med politiken i Eslöv. Senaste i raden av underligheter är att den efterlängtade cykelvägen mellan Örtofta och Håstad stoppas. Kostnaden för Eslöv skulle bli 1.6 miljoner kronor och Trafikverket är beredda att påbörja projektet omgående. "Vi måste nobba, de pengarna har vi inte", säger miljö- och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Tony Hansson (S),

De som följt lokalpolitiken de senaste månaderna vet att socialdemokraterna hade väldigt bråttom att sätta sprätt på dryga 30 miljoner kronor, bland annat anslogs 2 miljoner för upprustning av parkeringen vid Medborgarhuset. De pengarna lämnar nu Tony Hansson (S) tillbaka till kommunkassan för pengarna skulle inte räcka.

Nu när det erbjuds en möjlighet att bocka av cykelvägen Örtofta-Håstad, ett angeläget projekt som berör många som bor i området så blir det nej. Tittar man i Eslövs cykelplan så är sträckan Örtofta-Håstad är den i särklass mest trafikerade, den kortaste och den billigaste sträckan i hela Eslövs kommun. Ändå är den av någon outgrundlig anledning lägst prioriterad. Utbytet med Håstad är stort, Håstadsborna använder Örtofta pågatågstation, många barn i Örtofta/Väggarp går i skolan i Håstad, barnen cyklar mellan byarna för att träffa kompisar osv. Till detta kommer den stora ökning i trafiksäkerhet som skulle bli fallet om cykelvägen byggs. Som det är nu är det livsfarligt att släppa iväg barn på cykel på vägen.

Socialdemokraterna har spelat ett cyniskt spel med trillingbyarna under hela mandatperioden. Vi får ett kraftvärmeverk nedtryckt i halsen, det skriande behovet av ombytesrum och duschar till Örtofta IS passerar utan åtgärd, förskolan i Väggarp har planerats att byggas om i åratal utan att någonting hänt. Nu får vi återigen ett kvitto på att vi tillhör den försummade avkroken i kommuen. Egentligen kan man bara ställa sig en enda fråga; Varför hatar socialdemokraterna Örtofta, Väggarp och Toftaholm?

Daniel Rhodin (FP)
Örtofta

1 kommentar:

  1. http://tonyhansson.wordpress.com/2010/05/31/folkpartist-med-politisk-okunskap/

    SvaraRadera