söndag 4 april 2010

Landskrona och sorgen

En ensam galning misshandlar en äldre kvinna så svårt att hon avlider på en parkering mitt på blanka dan. Det obegripliga våldet har återigen slagit till.


Landskronas ledare, Torkild Strandberg (FP) är fast besluten om att inte göra politik av händelsen.
- För mig är det en förfärlig och tragisk händelse, och ingen är betjänt av att det här blir partipolitik. En kvinna har fått sätta livet till, och vad jag än säger så blir det banalt i förhållande till det. Jag känner mig lite klibbig när jag pratar om det, säger Torkild Strandberg till Kvp.


Torkild är en mycket klok person som gör det rätta i en svår situation. Sverigedemokraterna däremot utnyttjar sorgen och förtvivlan för att vinna billiga politiska poänger, tex erbjuder tipspengar. Det är smutsigt och gagnar ingen. 


Det är verkligen inte mer motsättningar som behövs i Landskrona, utan mindre. Stå på dig, Torkild och visa att det är öppenhet och inkludering som är vägen till ett bättre Landskrona - inte segregerande nationalistisk politik som SD står för.


KvP | SkD | KvP | SvD | SkD | SkD | SvD

15 kommentarer:

 1. Här är det visst någon som "glömt" att den ensamma galningen tydligen har skyddats av en hela familj. Måhända hela familjen är galna?

  SvaraRadera
 2. Göran Magnusson4 april 2010 17:42

  Det är tydligen ofrånkomligt från alla håll att detta blir en politisk fråga... Invandrarpolitiken har varit en alltför het potatis för politiker/journalister i alltför många år... Det är inte många som anklagar alla i en folkgrupp för olagligheter..Alla förstår nog egentligen att det är ett fåtal som förstör.. Men lika mycket som ett fåtal från olika länder/kulturer förstör så menar jag att nästan hela politiker-/samt-Journalistkåren förstör debatten genom att inte förstå att via internet så flödar info ut till vanligt folk... Det som jag tror måste till för att stävja denna,den viktigaste frågan vi har just nu,invandrarfrågan och integrationen, kräver att alla kort läggs på bordet av politiker/journalister angående att den (såklart lilla till antalet,)fast bevisligen stora procenten av grov brottslighet begås av första/andra-generationens invandrare.. Sen är det tyvärr alltför enkelt att kalla alla kritiker för rasister o det är nåt som vi Svenskar är paniskt rädda för.. Jag jobbade för många år sen tillsammans med en muslimsk man som stoltserade med att han skickade mycket pengar till UCK-gerillan varje månad samtidigt som jag hade läst om hur dom finansierade sin väpnade kamp genom att smuggla heroin till Europa..Kortfattat så rök vi ihop i en diskussion o han var mycket snabb med att kalla mig rasist...Inget vore mig mer främmande eftersom jag bedömer folk utifrån deras egna attityd oavsett ursprung..
  Vi måste oxå väga in att Sverige har stora problem med att skapa jobb till alla.. Det är många bäckar små som mer o mer skapar en grogrund för ett missnöje så självklart ser många SD som det enda valet i höst...
  Men ve den politiker som vågar säga att vi måste begränsa invandringen tills vi kommit lite ikapp dels för oss själva/dels för alla som vi redan välkomnat hit i bästa välvilja men som fastnat i ett bidragsberoende och samtidigt lärt sig att varje barn ger extrapengar... Ni alla politiker och journalister,ni måste snart acceptera att vi Svenskar tycker att snart måttet är rågat...
  Nu ska det bli intressant o se om mitt inlägg publiceras..

  SvaraRadera
 3. Tack,Göran Magnusson!

  Dan

  SvaraRadera
 4. "Landskronas ledare, Torkild Strandberg (FP) är fast besluten om att inte göra politik av händelsen."

  Hur skulle han kunna göra det? Det är FP som är för invandringen ju fler desto bättre, kan tydligen aldrig bli för mycket!

  SvaraRadera
 5. Så fort man nämner invandringen så är man rasist
  nu får det vara nog !!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 6. Är det inte politik man gör när man beskyller SD för att vara det parti som gör det? Vad står manifestationerna för? Äkta sorg! I h-e heller! Mordet är direkt ett resultat av att det rått förbud mot att diskutera flyktingpolitiken som felaktig, farlig och för dyr för Sverige! När etablerade så fort någon velat göra det börjat yla om "främlingsfientlighet" så har NI gjort invandrarna mer hatiska och triggat igång dem mot landets egna befolkning! Har ni inte fattat att ni etablerade politiker är bland de första som kommer prövas utifrån Sharialagstiftningen?

  SvaraRadera
 7. Ingen politiker har bevisat att statsskulden, budgetunderskottet, arbetslösheten och bostads-
  bristen minskar genom inflödet av personer som
  av olika anledningar inte kan eller vill försörja sig själva. Och ändå har Mona S mage
  att påstå att ALLA invandrare är en tillgång för Sverige. Det tolkar jag som att hon anser att den som mördade Anna Lindh var en tillgång.

  SvaraRadera
 8. När en svensk begår ett brott, drar ni samma slutsatser då?

  SvaraRadera
 9. Kriminella svenskar får vi dras med från det de föds till dess de går i pension.

  Kanske man borde börja leta efter en liten
  avlägsen ö att utvisa dem till?

  I skattebesparande syfte.

  SvaraRadera
 10. Sen skulle man kanske fortsätta med alla arbetslösa, sjukskrivna, pensionärer, barn, ungdomar och alla andra icke produktiva människor.

  Och varför inte göra oss av med dem som röker?

  Eller dricker.
  Eller svär.
  Eller kör bil.

  Kanske vi skall passa på och förbjuda några partier också, medan vi ändå håller på?

  Vi kan utvisa svarthåriga, rödhåriga eller dem som har mustasch, vilketdera vi finner olämpligt. Vi kan utvisa folk med kort kjol, lång kjol och medellång kjol, och samtidigt förbjuda byxor.

  Till sist är det väl bara du och katten som är tillåtna att bo kvar i Sverige.

  Så länge du inte blir sjuk, arbetslös eller är rödhårig.

  SvaraRadera
 11. Tycker hatstämningen som piskas upp i Landskrona är mycket tråkig och det sista som behövdes där. SD spelar fult, och vinner säkert kortvariga sympatier. Jag hoppas dock, precis som Daniel skriver i sin blogg, att folk ser igenom fulspelet!

  /Niclas FP-Svalöv

  SvaraRadera
 12. Tommy Nilsson, Eslöv4 april 2010 23:27

  Signatur "Fri" - det är ingen som blivit dömd, eller ens åtalad än. Du vet ingenting om den skyldige, du tror dig dock veta saker om den misstänkte?

  Varför inte ta och lära dig skillnaden mellan dömd och misstänkt?

  SvaraRadera
 13. Göran Magnusson4 april 2010 23:29

  Till "Anonym"22.50..
  Det är svårt att föra en vettig diskussion gentemot såna omogna synpunkter som du tillför debatten... Dom flesta av oss vet att det finns statistik i procenttal som säger att om lagstiftningen skärptes så att första/andra generationens invandrare skulle utvisas vid riktigt grova brott samtidigt som straffsatserna höjs inom landet så skulle vi ha en radikal minskning av bla gängvåldtäkter,grova narkotikabrott/grova rån..m.m.,samt att det skulle sätta press på föräldrar/familjer som struntar i att acklimatisera sig..Det är inte rasistiskt av oss att våga ställa krav ifrån början..
  En annan sak som enligt mig borde vara en självklarhet är att alla som kommer hit som flyktingar måste kunna legitimera sig...
  Sen ska vi givetvis försöka integrera alla som kommer hit som vill sköta sig,MAO DOM FLESTA...Men så länge vi inte ens kan det så är det vansinne att utöka med att ta hit folkgrupper från kulturer där inte männen tillåter sina fruar att jobba/inte ens möta blicken på en Svensk man/ som inte vill integrera sig eller sin familj utan fortsätter att leva på bidrag år ut o år in..Vad ger det för signaler till sina barn?..
  Det är så många faktorer som gjort att fler o fler Svenskar nu har tröttnat och vill ha ordning...Tyvärr kan vi inte hjälpa alla genom att låta dom komma hit till detta landet.. I många fall vore det bättre på alla sätt med "hjälp till självhjälp.."

  SvaraRadera
 14. Att det piskas upp en hat stämning tror jag beror på att ni vanliga politiker - journalister konsekvent vägrar diskutera invandrings politikens alla problem.
  Hade vi haft en öppen och ärlig debatt tror jag att folk inte blivit lika upprörda. Folk är inte dumma, vi hör och ser, makthavarna bara förnekar. Till slut koka kitteln över....
  Men det är bara vad jag tror.

  SvaraRadera
 15. Jag håller på Sverigedemokraterna för min del.

  SvaraRadera