onsdag 17 februari 2010

Vad håller Lars Månsson (S) på med?

Man baxnar.

9.2 miljoner kronor back på Servicenämnden. Senast i december flaggade Servicenämnden för ett underskott på 2.9Mkr, nu får vi läsa att man räknade fel och underskottet blev plötsligt tre gånger så stort.

Förra året avsattes hela Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnen (GoV) för ett underskott på 8.5Mkr - och detta underskott var då känt under i stort sett hela året. Cecilia Lind (S) var rasande, sparkade ut GoV-ordföranden Ann Laurentz (S) med buller och bång, och nämnden fick inte ansvarsfrihet. Cecilia passade då även på att kräva Henrik Wöhleckes (M) avgång, eftersom han var vice ordförande i GoV och "var med om att köra gymnasieskolan till total ekonomisk katastrof", för att citera hennes insändare.

Lars Månsson (S)
Nu serverar Lars Månsson (S), ordförande i Servicenämnden en kalldusch av sällan skådat slag. Med stor sannolikhet den största felbudgetering i Eslövs kommuns historia. Hans förklaring: "Dålig uppföljning"


Jotack.

Som alltid finns det förklaringar - några som är relevanta och andra inte. Elpriset är svårt att kontrollera, men tar man tex måltidsverksamheten så var differensen mellan budget och utfall en total katastrof redan vid förra årsbokslutet.

I investeringsredovisningen visas en differens på -7.3Mkr mellan budget och utfall. Tar man tex ombyggnaden av Ölyckeskolan, som var budgeterad till 11.2Mkr har till dags dato kostat 23.6Mkr, vilket motsvarar en dryg fördubbling jämfört med budget.

Uppföljningen av genomförda projekt är usel, servicenämnden startar byggen som saknar bygglov, projekt som spräcker alla budgetar, projekt som skjuts på obestämd framtid efter eget gottfinnande. För att citera kommunalrådet Cecilia Lind (S), Lars Månsson kör servicenämnden till total ekonomisk katastrof.

Min gissning är att Cecilia kommer ligga väldigt lågt med att kritisera Lars. Jag menar, hon kan ju inte sparka ut sin 1:e vice ordförande i Kommunstyrelsen två gånger på mindre än ett år? (Lars Månsson efterträdde Ann Laurentz på den posten)

Men hur är det med omdömet, Cecilia Lind?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar