fredag 18 december 2009

Hur är det med framtidstron, Tony Hansson?

Uppdatering: Skånskan skriver:


Idag skriver Tony Hansson (S) på sin blogg om Lastbilscentralens planer på att ha timmerupplag och flisa stockar på en central industritomt i Eslöv.

Så här skriver Tony på sin blogg:

Det var ett stort industrimarksområde vi sålde av. Detta gjorde att vi snabbt fick ta fram nya detaljplaner och göra tunga investeringar i infrastruktur för att på nytt ha en god plan och markberedskap.

- Tyvärr underbygger Lastbilcentralens planer tesen att vi säljer vår industrimark på tok för billigt, samt att vi måste ha betydligt bättre avtal när vi säljer intressant industrimark till lågt pris. Detta känns som en oerhört trist utveckling av området.
- Lastbilscentralens uttalande ”Idén föddes när Lastbilscentralen funderade på vad man skulle göra med sin lediga tomt, som företaget köpte för några år sedan.” säger väl tillräckligt. Tydligen hade man inga större ambitioner när man köpte tomten, utan den var helt enkelt en billig, bra investering på Eslövsbornas bekostnad.
Jag och Folkpartiet håller med till fullo. Men senast i måndags på kommunfullmäktige så anklagade sossarna min partikollega Solweig Lewin för brist på framtidstro när hon framförde just dessa synpunkter angående Flygstaden.
Hur ska vi nu tolka detta? Antingen får Tony sälla sig till den skara som kommunalrådet Cecilia Lind (S) anser "saknar framtidstro". Eller också har även Tony fått insikt om att Cecilias principlöshet i planfrågor är skadligt för kommunen.
En annan intressant principlöshet uppvisar Bernt Nilsson (S), ordförande i Vård och Omsorgsnämnden. Först sågar han konkurrensutsättning av hemtjänsten;
-"Han ser heller inte nödvändigheten i att engagera entreprenörer i den kommunala verksamheten. 
– Vi kan själva utveckla vår verksamhet. Vi har en sådan kreativ personal att det inte behövs entreprenörer utifrån, säger han.
Idag sjunger samme Bernt Nilsson de privata entreprenörernas lov om de nya ägarna av Karidal;


- "Bernt Nilsson (S) hoppas på en kvarterskrog med vita dukar, levande ljus och en proffsig känsla när Sarah Stankovic och maken på restaurang Ellada tar över serveringen på Karidal."


– Jag tror att det kan bli ett lyft när proffsen tar över. Och restaurangen ligger bra och avskiljt i huset så ingen störs av en trubadur eller karaoke – men om det blir någonting sånt är förstås upp till dem, tillägger han.


Jag önskar både Karidal och hemtjänstens privata entreprenörer lycka till, ni behövs verkligen! Tack också till Bernt som innerst inne vet att en konkurrensutsatt verksamhet blir bättre. Slutligen en eloge till Tony som hyvlar av sitt eget kommunalråd med sina kloka ord. 


God jul och gott nytt år alla bloggläsare. Nu tar jag ledigt över julen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar