onsdag 2 september 2009

Thomas Bodström har inte alla hästar hemma

Thomas Bodström skriver om "bluffen med skattesänkningar" och anklagar alliansen för att lura svenska folket. Men Bodström är så pinsamt dåligt påläst så alla läsare torde skämmas å hans vägnar.

Tex påstår Bodström att pga höjd a-kassa och höjda försäkringspremier har gjort att skattesänkningarna har "ätits upp för länge sen" och därigenom har alla fått sämre ekonomi.

Yrke
Månadslön i kr
Jobbskatteavdrag kr/mån
Sänkt skatt %-andel av lön
Vårdbiträde
19 000
1 102
5,8
Metallarbetare
24 000
1 362
5,7
Sjuksköterska
27 000
1 477
5,5
Gymnasielärare
29 000
1 511
5,2
Läkare
50 000
1 511
3,0

Har Bodström några exempel på att ett vårdbiträde har blivit pålagd andra statliga skatter och avgifter på mer än 1100 kr/mån? Nej, självklart inte.

Har han belägg för att "höginkomsttagare tjänar mycket mera på sänkningen än låginkomsttagare"? Nej, för om Bodström hade lagt 30 sekunder på research så hade han hittat tabellen ovan. Sanningen är att ett vårdbiträde och en metallarbetare har fått den största reallöneökningen genom tiderna genom jobbskatteavdraget.


Bodströms blogginlägg berättar egentligen bara två sanningar;
- Socialdemokraterna ska införa den största reallönesänkningen genom tiderna om de återfår makten.
- Bodström är skrämmande dåligt insatt, speciellt med tanke på att han är heltidspolitiker.


2 kommentarer:

 1. Bodström jämförde med de med lägst inkomst och exemplifierade med sjukskrivna, arbetslösa och den som tjänar 100.000/år. Ditt lägsta exempel blir 19.000 x 12 =228.000/ år. Snacka om pinsamt!!! Den som inget har ska ha ännu mindre i allliansens Sverige. 19.000 i månadslön är, jämfört med att vara fattigpensionär, sjukskriven, deltidsanställd på ett låglönejobb eller arbetslös, en rätt hygglig lön. Att de (heltidsanställda) sjukvårdsbiträdena får mer kvar efter skatt är bra, men att de med de allra lägsta inkomsterna ska få mindre kvar i plånboken medan de som tjänar mycket får mer än 2000 kr kvar i månaden (oräknat avskaffad fastighetsskatt, förmögenhetsskatt, avdrag för städning och barnpassning mm) är f-n i mig en politik som är minst sagt ansvarslös. Skäms på er!

  SvaraRadera
 2. Haha Daniel. Där fick du på tafsen av Helena. Jag har inte läst det Thomas B har påstått, verkar ju vara det som (s) säger hela tiden, knappast märkligt.

  Självklart har de med jobb i de flesta fall fått mera kvar, även inräknat div avgiftshöjningar.
  Men lika självklart är att sjuka och arbetslösa inte gynnats på samma sätt. Dvs inte alls.

  Och än värre för pensionärer. Räkna gärna på vad som hänt (och händer!!! med kommande sänkningar av pensionen) för en pensionär med 14.000 kr brutto per månad.

  Och jämför det med vad metallarbetarna och sjuksköterskorna fått i ökat penga-utrymme!

  Men det är väl så att alliansens partier (inkl fp) helt räknat bort sjuka, pensionärer och arbetslösa som presumtiva väljare.

  SvaraRadera