söndag 13 september 2009

Nej till islamism!


Så lyder rubriken i en av SD-kurirens (Sverigedemokraternas tidning) annonser som jag och många med mig har fått i brevlådan i dagarna.

SD konkretiserar hur detta "NEJ" ska gestalta sig, nämligen genom att
"utvisa imamer som vägrar följa svenska normer och värderingar".
Det skulle onekligen vara spännande att få reda på hur SD tänker sig att detta ska ske i praktiken...

Först måste staten registrera människor efter sin religion. Sen ska man formulera en lag som ger staten rätt att utvisa människor (även svenska medborgare får man anta) för att de inte "följer svenska normer och värderingar"

Det är nånstans här jag börjar undra hur det är ställt med SD:s kunskaper om svensk lagstiftning. Oavsett hur man ställer sig till vilken nivå av medmänsklighet som Sverige ska visa flyktingar som söker asyl, så hoppas jag att det är få SD-sympatisörer som vill ändra grundlagen för att införa åsiktsregistrering samt straff för dina (syndiga?) normer och värderingar. Att öppna upp för att deportera människor på grund av sina åsikter. Detta vore ett paradigmskifte i den svenska rättstaten. SD:s sätt att resonera är samma typ av retorik som var modernt för 70 år sedan.

SD gillar inte att bli anklagade för att hysa bruna åsikter. Då är mitt råd, i all välmening, använd inte nazistisk retorik!

3 kommentarer:

 1. I England utvisade man ju en imam för något år sedan efter att han under en lång tid höll tal som gick precis tvärtemot alla former av liberala värderingar. Så om det är praktikaliteterna man vill lösa, så är det nog bara att titta på hur man gjorde där.

  Det finns ju dock ett mer gammalt och mer grundläggande filosofiskt problem, och det är ju hur man som liberal hanterar icke-liberala värderingar, partier, religiösa organisationer etc. Detta kan vara komunism, högerextrema rörelser eller extremare former av islamism som utnyttjas för att tex förstärka kvinnoförtryck och sharialagstiftning och på andra sätt tvinga på övriga sina övertygelser.

  SvaraRadera
 2. "Man får inte bli så tolerant så man tolererar intolerans". Någon smart sa så men jag glömde vem det var!

  SvaraRadera
 3. Josef Fransson (SD)21 september 2009 23:37

  Många av de imamer som predikar i svenska moskéer är "gästföreläsare" och alltså inte svenska medborgare. (inte ens asylsökande) Om någon av dessa skulle visa sig predika gentemot det civilicerade samhällets grundvalar så ser jag inget större juridiskt problem med att avhysa dessa till den medeltid de kom ifrån. "Hets mot folkgrupp" är bara förnamnet på vad många imamer undervisar i Sveriges och Europas moskéer!

  SvaraRadera