torsdag 6 november 2008

Medmänsklighet måste gå före!

På SVT Debatt ikväll debatterade Anders Åkesson (mp) med Björn Söder (sd) om akut sjukvård för papperslösa. Det fanns en bred enighet i regionfullmäktige när detta beslut togs. Enligt DN, så accepterade även de sverigedemokratiska ledamöterna i regionen beslutet, något som upprör Björn Söder.

Det handlar om i sammanhanget försumbara kostnader, enligt Gilbert Tribo (fp), ca 1 miljon. Sjukvården i region Skåne omsätter ca 23 miljarder årligen. Men kostnaden är av underordnad betydelse i detta sammanhang.

Sjukvårdspersonal ska ägna sig åt vård. De ska inte behöva fundera på om en person har rätt till sjukvård när någon kommer in och är akut sjuk eller skadad. De ska inte behöva agera polis och kontakta myndigheter för att underlätta gripande personer. Det handlar om en värdegrund, en medmänsklighet för den mest utsatta - den som är akut svårt sjuk eller skadad. Den unkenhet som Björn Söder och sverigedemokraterna omgärdas av i den här frågan är verkligen inte smickrande.

Syftet med beslutet är inte att legitimera att vistas illegalt i Sverige. Syftet är att låta sjukvården hantera vården. Att hantera polisiära och migrationsfrågor finns det andra myndigheter som har till uppgift att sköta.

Tyvärr har sverigedemokraterna blivit sitt eget budskaps fånge. De tvingar sig själva att vara hjärtlösa, bara för att framhärda en invandrarfientlig linje i varje fråga. Det blir bisarrt när detta ska genomsyra varenda politisk fråga.

"En frisk människa har tusen önskningar, en sjuk bara en". Har man varit sjuk nån gång så vet man hur liten och försvarslös man känner sig. Att då bli nekad vård, eller oroa sig över tiotusentals kronor i skulder, det är inte ett Sverige som jag, folkpartiet eller majoriteten av svenska folket vill ha.

SVT Opinion

2 kommentarer:

 1. "Enligt DN, så accepterade även de sverigedemokratiska ledamöterna i regionen beslutet, något som upprör Björn Söder."

  Det gjorde de inte alls. Det var sd-ledamoten Ingrid Ekström som begick ett misstag:

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=752644
  http://www.skanskan.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080327/NYHETER/142023934

  I övrigt hänvisar jag till Björn Söders blogg, som besvarar alla dina politiskt korrekta floskler:

  http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/soder

  De enda som är "invandrarfientliga" här är du, ditt parti och resten av den politiskt korrekta sjuklövern. Skötsamma invandrare är emot att brottslingar som i västvärlden mest invandringsliberala land inte har fått asyl, trots att alla flyktingar får det, och bryter mot lagen. Det är att göra skillnad på folk och folk och visa dåliga exempel för de invandrare som har kommit till vårt fina land och som vill göra rätt för sig, vara hederliga, laglydiga, arbeta och betala skatt.

  Att du inte skäms.

  SvaraRadera
 2. Aha, du blev provocerad, och försöker provocera tillbaka. Fast dina argument är ju så dåliga, så det är meningslöst att ens bemöta dem. "De enda som är "invandrarfientliga" här är du". *tss* sandlådenivå.

  Det är dock oerhört spännande att så fort man skriver "sverigedemokraterna" i ett blogginlägg, så är det alltid nån sd-anhängare som är där och skriver. Har sd nåt automatiskt system som söker igenom alla blogginlägg, eller sitter du, Tobias, hela natten lång efter inlägg där du måste försvara sd?

  SvaraRadera